2018

 2018-09-06

Då var sommaren över, vi har åkt på hela 6 st utställningar och en premiering.

Nationaldagsutställning i Norsholm 6/6. Jacco fick 40p och blev Champion minivalack, Lilly fick ett fint silver på 39p, Kitty 38p. Ginger blev klassvinnare på 42p men fick sen stryk i championatet av 21-åriga Dolly som var i toppskick och fick ihop 42p även hon.

På Öps utställning i Motala den 1/7, hade jag med mig Limerick, Jacco och Dolly. Barnen ”tävlade” på Dolly i ridklasser och det var största anledningen till att hon var med. På utställningen fick hon 39p.

3-årsvalacken Jacco skötte sig bra och fick 38p. Limerick som var på uställning första gången efter godkännandet fick mkt fin kritik av domare Morgan Johnsson. Han tyckte att Limerick utvecklat sig riktigt bra och gav honom 98889 =42p. Limerick utsågs också till BIR :-)

Bilder från ÖPS utställning i Motala:

Den 7/7 var det dags för premiering på Vreta. Tre stycken 3-åringar visades, Lilly, Jacco och Lotus. samtliga fick klass 1. Dolly visades fram för höjning till värdebokstav A, jag var lite modig och valde att få poäng på henne, vilket jag inte behövde ångra. Fina Dolly fick hela 42p och domaren Ronny Johnsson tyckte att hon var i mkt ungdomligt och fint skick!

Nästa utställning var i Nyköping och vi hade med två hästar, Lotus och Limerick. Domaren Annika Strindgård gav Lotus mkt beröm för sitt uppförande. Han fick poängraden 88788 = 39p. Limerick kom 2:a i sin klass med 88889 = 41p. Han fick pris för dagens bästa övrigt färgade.

Årets RIKS-utställning var i Nybro ganska nära Kalmar. Vi lyxade till det precis som förra året och åkte dit i lånad lastbil. Vi stannade över natt från fredagskvällen och var också med på denm grillfest som anordnades där. Mkt trevligt! Båda mina föräldrar var med och döttrarna, taggade delta i agillity och ”hoppning vid hand”. Vi hade med 6st hästar. Gladast blev jag för Champis som kom 2:a i sin klass men på fina 42p och är nu klar att ansöka om SUCH. Hennes föl e : Shakiras Sune RS 612 Bobergs Ofelia vann sin klass på 40p och blev sen Champion miniföl. Fidelie vann sin klass på 40p. Lotus fick 39p och vann över Jacco som inte hade sin bästa dag och fick 37p. Ginger har också haft bättre dagar, 38p fick hon.

Nästa utställning var i Köping, det var en drive-in utställning. Något som jag inte testat på förut men det funkade bra. Yvonne Campner och jag samåkte dit med två hästar var. Samtliga fick guld, det gjorde resan extra trevlig. Jag hade med Ginger som fick 40 p och Lotus som fick sitt första guld. Hans nya ägare var där och hejade på. En vecka senare flyttade han hemifrån. Han har nu blivit Norrköpingsbo och det verkar som om vi ses på utställning snart igen <3

Förra helgen var vi på Kristinehamns sensommarutställning. Jag har nog aldrig tidigare haft så fina hästar med mig hem! 😉 En otrolig dröm slog in och min egenuppfödda  hingst Bobergs Limerick RS 776 slog till och blev BIS!! Jag fattade det knappt där och då! Hans helt otroliga poängrad blev 9 10 9 8 10 = 46p !!! Helt helt otroligt! Rätta mig om jag har fel men jag tror han är den högst bedömda minihingsten i Sverige!? Jag har önskat att han någon gång i sitt liv skulle få en 10:a för sin fantastiska trav och nu redan som 3-åring fick han det!

Förutom det otroliga med Limericks BIS så gick det bra för de andra hästarna som var med. Ginger vann en fantastiskt fin klass på fin fina 43p (99889). Hon blev sen Champion ministo och kom 4:a i Bis-ringen. Hon är nu klar att ansöka om SUPER-SUCH! Kitty gick i samma klass hon kom 6/9 i den fina klassen men det gör inget då hon fick guld och jag kan nu ansöka om SUCH även på henne.

Jacco var också med, han var ensam i sin klass fick fina 41p och blev Champion minivalack! Han är nu redo att flytta hemifrån för den som vill ha en användbar och mkt vacker minivalack. (Inkörningen går framåt, läs mer på hans egna sida.)

Alla tre barnen var med eftersom de ville tävla i bruks och därför fick Dolly följa med. Hon älskar verkligen utställningar och även ”brukset” fast hon inte är så van alls i tävlingssammanhang. Hon hade lite svårt att stå still utanför ringen men var som vanligt kanonfin att ha att göra med både i ridning, agility och i utställningsringen. Förutom tävlandet med egna barn så lånade min vän Sofia även henne till sina barn. Fina Dolly var med i 8 klasser. I utställningsringen har det aldrig gått bättre 21-åringen fick ihop hela 43p (98899). Hon blev dagens bästa veteran! Domare var Gunn Johansson.

Jag svävar fortfarande runt på ett moln så här nästan en vecka efter utställningen och jag njuter verkligen. Det är sånt här man får plocka fram känslan av de gånger det är motigt, sjuka hästar, oändliga vaknätter när det är fölningssäsong osv..

Tack pappa och Sofia som hjälpte till med barn och hästar. Tack också till Yvonne som transponerade en av mina pållar och grattis till två fina guld på dina guldiga ston!

IMG_2533[1]

Limerick har naturligtvis fått betäcka en del av stona här hemma. Vilken otrolig känsla att få använda sin egna uppfödning. Förutom honom så har Anne Pagmars hingst Ziemar vd Meerdijk RS 702 används. Stort tack för lånet Anne! Ser med stor spänning fram emot nästa års föl!

Under sommaren har inkörning av Jacco fortsatt och även Lilly är påbörjad. Båda är till salu! Jacco är guldbelönad med championtitlar och Lilly är premierad klass 1 och utställd med som mest 39p, hon är dräktig med svartskäcken Ziemar.

Även på hundsidan har hänt lite.. men det återkommer jag till.. 😉

 

2018-06-17

Jag har inte uppdaterat sedan slutet av förra året och gör nu ett försök att komma ifatt..

Lika fint som 2017 slutade med Gingers BIS så började 2018 lika bra, Ginger blev BIS igen! Överväldigad och lycklig! På samma utställning fick Dolly 41p och jag kan nu ansöka om SUCH på henne. Testade att visa Limerick för första gången och han blev klassvinnare på 38p. Detta var i Skogslotten och domare var Viveca Karlestrand.

Nästa utställning var 3 mars och då var Ronny Johnsson domare, jag hade med 5st hästar det gick bra för alla men gladast blev jag för Ginger som fick 42p och blev Bis 5:a. Limerick blev klassvinare och sen också Champion miniunghingst!, jösses så häftigt! Att få så bra på en unghingst är otroligt bra!  Ronny sa nått om att detta inte behövde betyda att avelsnämnden skulle tycka som han (eller något liknande jag var lite lätt svimfärdig..) Men givetvis kunde jag inte låta bli att hoppas…

Innan premieringen hann vi med en utställning till denna gången i Tranås, där lilla Ginger blev reserv-Bis på fina 42p. Extra häftigt av att Annes Eroz af Jäboruder blev BIS!

Så var det dags för avelsvärdering.. jag hade med Jacco och Limerick. Det blir svårt att berätta i efterhand exakt hur det var. Det var iaf en av de mest nervösa och största dagarna i mitt häst- och uppfödarliv och det slutade med att det jag hoppades allra mest på verkligen hände Limerick avelsgodkändes med den fina raden 88889 =41p!

Det har tagit lång tid att fatta att detta verkligen hände, det är väl först nu när han är släppt till stona som det hela börjat landa. Ser med spänning fram emot att se hur hans föl blir nästa år.

Jacco fick fina 38p på premieringen, han kastrerades därefter och är nu till salu. Inkörning pågår med gott resultat, den som köper honom får en kanonponny!

Några veckor efter premieringen kom så årets föl. Fölningarna gick bra, två ston och ett hingstföl blev det, se mer under fliken ”årets föl 2018”.

Tyvärr så förtogs glädjen med fölen av min bästa 4-fotade vän rycktes ifrån mig. Tomheten är enorm.. Den vackraste finaste hunden av alla. Så stolt jag var över henne, varje dag. Jag kunde till och med bli ledsen över bara tanken på att hon en gång inte längre skulle finnas kvar i mitt liv. Vi hade precis parat henne och tanken var att behålla en valp. Nu blev det inte så.. Allt ”hunderi” i mitt liv är liksom borta med henne.. Hennes mamma Kajsa finns ju kvar här men hon är 10 år och har framtiden bakom sig. Det är mkt pga detta som jag har dragit mig för att uppdatera hemsidan. Det har gjort för ont, jag har inte vetat hur jag ska göra med hund och kennelsidorna.. Nu tog jag bara bort dom..

Biessebierge Miss-Ellie

Biessebierge Miss-Ellie