2013- 2017

2017-10-30

GINGER BLEV BEST IN SHOW PÅ UTSTÄLLNINGEN I KNIVBERGA I HELGEN!!

På helgens utställning blev Ginger otroligt nog BIS! Hon blev även utsedd till dagens bästa gångartsponny. Så glad och stolt över denna lilla fina pärla! En otrolig poängrad som räckte ända upp till toppen! Vilken häftig upplevelse!

Totalt hade jag med 8st hästar. Lindsay vann veteranklassen på 41p, Dolly gick 2:a på 40p. Champis klassvinnare på 40p, sonen Nix championminiföl på 40p. Stofölet Norine klassvinnare på 39p. Ettårsstoet Minna 2:a på 39p. Hwita 37p. En mkt lyckad utställningsdag, Många guld, klassvinster och fina silver.

IMG_8343[1]

IMG_8355[1]

 

Domare för dagen var Elisabeth Ljungstorp.

Att vinna BIS är otroligt stort för mig, kommer njuta av detta länge!!

Passar också på att gratulera alla andra som visade fram fina hästar under dagen!

Stort tack till Yvonne, Desiree och Marita för all hjälp under denna dag!

 

2017-07-09

Vårvinten var hemsk i år. Jag förlorade fina Robinetta i hypolipemi. Lindsay drabbades även hon och var mkt nära döden men klarade sig som väl är. Orkar inte skriva så mkt mer om det utan går vidare till vår och sommar som hittills varit betydligt trevligare.

Fölningarna gick bra förutom att Hwitas, hon förlorade sitt föl men klarade sig själv iaf. Det föddes sex stycken föl under våren, tre ston och tre hingstar. Länk till årets föl. Det är bokstaven ”N” som gäller som begynnelsebokstav i år och jag var ganska snabb att både döpa och registrera fölen.

Den 2 juli var det utställning i Huseby. Kitty fick 38p, Edit fick hela 41p och hennes föl  Norton 38p. De kom båda 2:a i sina respektive klasser slagna av Champis som fick fantastiska 42p och hennes son Nix som fick 40p. Han blev sen minichampionföl och Champis blev minichampionsto. Hon fick gå kvar länge i BIS-ringen och slutade till slut som BIS-4:a!

Utställning Huseby 2017-07-02 059 Utställning Huseby 2017-07-02 179

Bobergs Kitty

Utställning Huseby 2017-07-02 297 Utställning Huseby 2017-07-02 300

Champis och Nix                                                 Bobergs Edit och Norton

Utställning Huseby 2017-07-02 330 Utställning Huseby 2017-07-02 332

Champis och Nix                                                 Edit och Norton

Utställning Huseby 2017-07-02 659 Utställning Huseby 2017-07-02 424

Champis                                                                Edit och Norton

Det var väl värt den långa resan och jag är otroligt glad över hästarnas fina resultat. Ingrid och Helena var med som medhjälpare, Helena tog massor av fina kort på hästarna. Det var kul att komma söderut till ”Rex-land”. Det fanns en del mkt fina Rexavkommor att titta på och en del också som hade Rex i stammen längre bak.

Igår var det premiering på Vreta och det kunde inte gått bättre! Kitty fick diplom på 40p, Lindsay höjdes till G1 och fick hela 41p, 21 år gammal! Hennes lilla föl Norine fick 40p. Alla tre fick 9 på typ vilket jag är mkt glad för.

P1300416 P1300440

Bobergs Kitty  40p Avelsdiplom                           Bobergs Norine 40p klass1

P1300435

Lindsay v.d. Dennenhoeve RS 7330, höjd till G1, 41p!

Tack till Helena Johansson som tagit alla fina kort både från Huseby och från Vreta!

2017-03-06

Valparna som föddes här i slutet av december har flyttat till sina nya familjer. Där hoppas jag att de får långa lyckliga liv. Att ha en valpkull är oerhört roligt men det är också mkt jobb. I denna kull fanns det en liten tikvalp som vid 5,5 veckor ålder fick sluta sina dagar.. ett oerhört tungt beslut men nödvändigt då hon inte växte som hon skulle. Ett av det svåraste händelse jag råkat ut för som (djur-) uppfödare. Svårast var det att förklara för barnen att valpen de lekte med.. för lekte det gjorde hon.. var tvungen att avlivas. När hon väl var borta så kändes det rätt och fokus kunde läggas på grabbarna som var kvar. De tre hanarna i kullen blev livligare och livligare för varje dag. Det ska verkligen bli kul att följa dom i livet!

Några hästar har sålts sedan förra uppdateringen. 2 -åriga valacken Bobergs Ludwig och hingsten Bobergs Lexus är sålda, och så även Bobergs Lizette. Strax efter att Lizette var såld så fick den nyblivna 1-åringen Bobergs Maricka flytta efter till samma hem. Jag får rapportet om att hästarna som flyttat trivs i sina nya hem så det känns jättebra.

Jag har hunnit med att åka på två utställningar i år. Först ut var utställningen i Skogslotten den 12 februari, domare var Kurt Larsson. Han gav Bobergs Kitty 87878, 38p. På nästa utställning som var i Kristinehamn  den 4 mars dömde Ulrika Nordmark och jag hade med mig Bobergs Lilly och Bobergs Kitty. Det var Lillys första utställning så hon hade mkt att lära sig och hon var jätteduktig. Hon fick ihop 87688, 37p. Hon är bara 2 år så hon växer nog tills sig till nästa utställning. Kitty däremot gick det riktigt riktigt bra för, hon vann sin klass, fick pris för dagens bästa färgade ponny, blev ministochampion och slutade till sist som BIS 5.a! Hennes rad blev 98888, 41p! Oj jisses så himla glad jag blev 🙂

 

Årets första lamm har kommit! Hittills har 3 tackor lammat och de har fått 2 lamm var. Hoppas det fortsätter lika bra som det börjat.

När lamningarna är över så dröjer det inte alltför länge innan det är dags för stona att föla. De fölar ganska tidigt i år. Spännande och nervöst!

Kärlingehults Dolly och Hwita

Kärlingehults Dolly och Hwita (2011)

Ha det gott!

2016-12-28

Hemsidan är uppdaterad, mkt har hänt och mkt på gång! Idag har unghingstarna blivit ordentligt omskötta både verkade, fått ben och svansar tvättade och jag har mätt deras mankhöjd. De skötte sig alla mkt bra. Alla verkar stanna som mini. Det blev bara ett nytt kort taget på Lexus, ligger på hans sida nu. Jag har efter lite grubblande lagt ut även Ricka på salusidan, hon är fantastisk på många sätt men jag måste sälja några och hon har gett mig två stoföl som jag sparar.

Det blir valpar här närsomhelst så det är därför jag sitter här framför datorn istället för att sova, håll tummarna! Läs om detta på Missies nya sida! Jag har också gett Kajsa en egen sida.

Spännande inför 2017 är att den gulbrune hingsten Shakiras Sune RS 612 ska stå här på station under säsongen 2017! Tack till hans ägare Mia Liljeberg för att jag får låna honom!

Foto Camilla Linder

2016-12-17

Bilder på de nyhemkomna lammskinnen se länk!

2016-12-05

Hemsidan är uppdaterad med bilder på Edits son Bobergs Index som godkändes som avelshingst i Finland den 23 april i år, se Edits sida. Underbart för mig som uppfödare! Det finns också bilder Gotlandsfåren som köptes in under sommaren 2016.

1477

Bobergs Index 286 SH – Numera godkänd avelshingst i Finland! 🙂

Jag skulle behöva uppdatera så mkt mer men det får bli en annan kväll. Det är mycket som hänt under året 2016 såklart. Framöver kommer det hända en hel del också. Det mest spännande är att Missie parades under hösten och är förhoppningsvis blir det valpar vid nyår!

2016-06-14

Årets föl har kommit! Det blev 2st stoföl. Inlånade The Rose fick ett fuxfärgat stoföl med stjärn e: Shakiras Sune RS 612 och Lyngholms Ricka fick ett brunt stoföl e: Fairyking of Northstar RS 567. Kort kommer!

Gulbruna minihingsten Littlebignor Giovanni RS 504 är inlånad från stuteri Spektra. Det finns möjlighet att betäcka sitt sto med honom om intresse finns. Läs mer under fliken avelshingstar.

image001

Foto: © Magnus Archenholtz, feb 2009

2016-02-20

Dagen har ägnats åt 1-åringarna. Alla har blivit borstade, fotograferade och har fått gå på en liten promenad. Ikväll har hemsidan blivit uppdaterad. Unghästarna har fått lite nya bilder och unghingstarna har jag efter vånda satt ut till salu.

IMG_2213[1]         IMG_2244[1]        IMG_2257[1]        image        image

B. Ludwig, fx     B. Limerick, gbrsk      B. Lotus, rsk         B. Lexus, skm           B. Knix, cre

2016-01-17

Ikväll har jag uppdaterat hemsidan och flyttat över  ”föl 2015” till sidorna ”Ungston” respektive ”Unghingstar/ valacker”. Även om de fortfarande känns som föl så räknas de ju faktiskt som 1-åringar nu. Det föddes totalt 6st föl här förra året. 2 stoföl och 4st hingstföl. Det gick bra med fölningarna men sen på kort tid miste jag ett sto i felläge och ett sto i sjukdomen hyperlipidemi. Det jobbigt för mig att mista dessa två fina ston, Gwyneth och Romance.

Ett tag därefter blev jag erbjuden att köpa in de sista stona som fanns kvar på stuteriet Duurschenbosch i Holland. Jag har sedan innan Sanne som är född på det stuteriet. Efter ordnande med transportering osv. så flyttade de hit, Lindsay v.d. Dennenhoeve och hennes två avkommor; Ginger v.h. Duurschenbosch f.- 2013 och Josepine v.h. Duurschenbosch f.2015. Tack till Anne Pagmar på Jäboruders stuteri för transporten hit och ”allt annat” med själva importen. Tack även för att jag ungefär ”i samma veva” fick köpa två andra välstammade och vackra ston; svartskäcken Champ d´Elyssee v. Stal Brammelo, som hade ett fint hingstföl vid sidan, Jacco v.´t Haveld, och  cremelloskäckstoet, Robinetta vd Zandhoven RS 6551. Robinetta har stått på önskelistan länge  men trodde nog aldrig att hon skulle bli min. Tusen tack för detta Anne!

Dessa nya hästar kändes lite som en nystart efter sommarens tråkiga händelser.

Årets avslutade som det brukar med en hundutställningshelg, att åka på ”Stora Stockholm” är en återkommande, årlig och trevlig tradition. Missie ställdes ut för första gången sedan hon blev svensk utställningschampion och det gick bra, hon placerades som trea i fin championklass och jag var mkt nöjd och glad för detta.

2015-05-25

Fyra föl är födda hitills i år. Läs mer om dem under ”Föl 2015”. Jag är tacksam för varje fölning som slutar lyckligt och hoppas att resterande fölningar också går bra. På Kristihimmelsfärd deltog vi på Westmanska Vagnsparaden i Linköping. Det var Rex som drog rockaden med dottern Ellen och mig sittandes i. Han var som vanligt fantastisk fin att köra och vi hade en jättetrevlig dag.

IMG_9135

2015-01-13

Ikväll har jag uppdaterat hemsidan främst då på kennelsidan. Där kan man nu läsa om Missie som tog sitt tredje CERT i Göteborg förra helgen och blev Svensk Utställningschampion. 🙂 Lycka! Lycka! Lycka!

Ett par av stona har fått sina sidor uppdaterade och så även de nyblivna ”1-åringarna”.

Mitt år har börjat otroligt bra och jag kan bara hoppas att det fortsätter så! En god fortsättning på det nya året önskar jag er!

_JFM1374

 Ellen och Missie på My Dog i Göteborg den 6 jan 2015

2014-07-13

Det har varit en händelserik vår och början på denna sommar. Det mest fantastiska var att vår lillebror föddes 21 maj. Medan han fortfarande låg i magen så visades Missie på två utställningar och fantastiskt nog så fick hon cert på båda två!

Hästarna skulle föla ungefär samtidigt som vår lillebrors ankomst. Jag förstod att det skulle vara omöjligt för mig att fölvaka med antingen en stor mage eller med en nyfödd bebis. Tack till Anne, Ben och Robin på Stuteri Jäboruder  ställde upp och tog hand om mina ston under fölningarna! Ett stort stort tack till er! Tack också till Jenny Seidlitz som också hjälpte mig med fölningar! Tre föl blev det i år, två ston och en hingst.

SONY DSC Alma 2,5 år och Bobergs Knix 2 månader.

Den 29 maj var det som vanligt vagnsparad på Vallaområdet/ Gamla Linköping i Linköping. Emma Larsson som förra året var medhjälpare när vi medverkade med ett trespann, ställde nu upp och körde Rex. Emma tog hem Rex en månad före paraden för att fräscha upp hans minne när det gäller körning. Vi vet inte när han kördes senast!? Ekipaget strålade på själva paraddagen och de fick till och med ett hederspris. Tack Emma och medhjälparen Julia Jäderstig!

IMG_6681

Fina Skäpperöds Rex RS 381 på Westmanska vagnsparaden 29 maj 2014.

Båda 1-årshingstarna Justus och Julius såldes under maj månad.

Hästar 30 juni 167           oktober -13 049

Justus och Julius sommaren 2013

2014-02-07

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Det roligaste är att jag köpt avelshingsten Skäpperöds Rex RS 381. Han stämmer så väl in på hur en mini ska se ut tycker jag. Hans fin fina typ, mkt bra rörelser och grova ben, dessutom en mkt god behåring för att inte tala om han fantastiska temperament! Så glad att jag fick köpa honom. Hoppas på många år tillsammans och fina föl efter honom.

Sanne v.d. Duurschenbosch RS 6279 har nu meriterats med SUCH för sina fina utställningsresultat.

Index är exporterad till Finland, Tamara, Imra och General är också sålda. Ny på stuteriet är stoet Bluemull Gwynet. Hon var här på betäckning i somras och jag fastnade för henne. Mkt pga att hon är så lik Dolly och nu är tanken att de ska bli ett perfekt matchande par!

Greven har blivit valack, lite beskedligare men fortfarande mkt fin. Han går nu tillsammans med de nyblivna 1-åringarna Justus och Julius. De är båda till salu.

Missie ställdes ut på ”Stora Stockholm” i december 2013 och fick bedömningen ”Exellent”. Nästa utställning är nästa helg i Kumla och jag hoppas att det går bra och att hon tycker att det är fortsatt skoj med utställningar. Är så väldigt nöjd med min fina flicka. Kennelsidan är uppdaterad med alla hennes utställningsresultat, läs här.

Rex 025

Fina Rex hälsar på Ricka och man kan även skymta Romance i bakgrunden.

2013-11-04

Två utställningar har vi varit på sedan sist jag skrev. Dels ÖPS utställning i Mantorp den 13 oktober. Där fick fina Ricka 99887= 41p och blev BIR sedan nådde hon ända fram till Res. BIS!

I helgen var vi på utställning på Skogslotten utanför Norrköping. Sanne som inte blivit visad på några år var riktigt supertrevlig att visa fram. Det kändes om om hon saknat utställningarna. Hon vann sin klass med poängraden 98888 = 41p och lite senare blev hon också Championministo! Otroligt glad för detta! Edit var också med och hon fick 39p. Ricka visades också och hon fick 38p. Ricka var inte på sitt bästa humör, jag hoppas att det beror på att hon är dräktig och att hon kommer igen.

oktober -13 017

oktober -13 013

Ricka Res. BIS 13 oktober och  Sanne Klassvinnare och Championministo 2 november.

2013-09-16

I lördags medverkade vi på Östgötamässan Häst på Mantopstravet. Barn och vuxna fick möjlighet att klappa på stona Tamara, Sanne och deras små föl. Eftesom fölen ännu inte var döpta så fick man också lämna namnförslag till dem. Av alla de bra förslagen som kom in så föll jag för; Julius och Justus! Tack alla ni som kom med namnförslag! Till dig som kom med de vinnande förslagen – hör gärna av dig om du komma och hälsa på Julius och Justus i deras hemmiljö.

Sedan förra uppdateringen har RIKS-utställningen ägt rum. Vi hade med 3 hästar; Hwita, Edit och Ricka. Hwita vann sin klass på 38p. Edit fick också 38p. Fina Ricka fick 41p med 9 på typen och något så ovanligt som 9 på sina ben! Något som få minishetlandsponnyer kan skryta med. Domaren Annika Strindgård berömde Rickas fina ben och sa att detta vill vi ha i vår avel 🙂

Nytt på sidan är Bobergsäpplet. En äpplesort som tagits fram av Ellen och Almas farfars farfars farfar. Vi säljer ett begränsat antal plantor av bobergsäppleträd. Välkomna!

IMG_4082

2013-07-06

Idag har Sessan och Ricka blivit premierade på Brunnstorp, Vikingstad. Domare var Ronny Johnsson. Ricka fick fina 99787 = 40p. Sessan fick fin kritik men inga poäng pga hennes skada. Läs gärna mer på Ricka och Sessans egna sidor. Jag är mkt nöjd med dagen och med hästarnas fina resultat. Tackar mamma för all hjälp idag med hästarna!

2013-06-30

Har idag gett Tamaras föl ett namn och en egen sida! Har även uppdaterat salusidan. Tackor och lamm är separerade och flyttade till olika beten. Under helgen har också en veterantraktor flyttat hit. Den är av samma märke och modell som den allra första traktorn här på gården, en Deering 10-20, årsmodell 1937.Deering 10-20

2013-06-17

Nu har Rex kommit hit!

Rex 022

2013-06-13

Första fölet är äntligen här! Tamara fick ett fint litet hingstföl igår mitt på dagen. Jag hade tur och kom ut i hagen precis när han kommit. Han är isabell och kommer att döpas på bokstaven ”J”. Far till fölet är Oldvicarage Rock Me Amadeus. Jag tar gärna emot namnförslag!

IMG_3283

2013-06-09

Vi var på Rockelstautställningen i helgen. Ricka debuterade i utställningssammanhang, domaren gav henne 39p och 9 för sin fina typ. Raden löd 98877. Vi forstätter träna och kommer igen. Jag tror hon har goda chanser att få högre poäng på gångarterna med mer träning. Edit fick 38p, hon brukar få mer men det var väl inte hennes dag helt enkelt. Greven fick 88768 = 37p. Han är så otroligt spänd på utställning. Han skrittar inget vidare då men jag är glad att han kunde visa fram en bra trav. En klar förbättring mot förra utställningen.

Gaia fick följa med på resan för att senare på dagen åka vidare till sin nya ägare. Lycka till med henne!

IMG_3521

2013-05-21

_MG_3222Från vänster (sett härifrån); Jalle, Tamara och B. Franz Jaeger. Ellen är passagerare tillsammans med Jenny Seidlitz.

Westmanska vagnsparaden är genomförd. Det var fantastiskt kul att vara med igen och det gick bra! Tamara var en trygghet för två så unga valacker i spannet. Jaeger är 4 år och Jalle är ju bara 3 år. Vi tog det säkra före det osäkra och hade ett grimskaft på den orutinerade 3-åringen iaf när vi var vid själva startområdet. När vi sen körde iväg mot gamla Linköping så kopplade vi loss grimskaftet. Då kunde vi sitta i vagnen alla tre och bara njuta av stunden. Hästarna gick lika fint som här hemma och ljudet av de klapprande hovarna lät fantastiskt fint.

Jag är tacksam för all hjälp av mina medhjälpare Emma Larsson och Jenny Seidlitz. Många tack till familjen Isaksson som lånade ut sin älskade lille Jaeger till mig. Tack också till alla ni andra som hjälpt till så att jag kunde genomföra paraden! Det var också kul att så många; familj, släkt och vänner kom och tittade!

Den fantastiska dagen fick dock ett tråkigt slut. Romance miste sitt fina hingstföl under fölning på kvällen. Jag var med från start men fölet satt fast med sin bakdel och det gick inte få ut honom. Veterinären tillkallades men fölet dog tyvärr.

En nyhet av trevligare slag är att det har kommit ett nytt sto till stuteriet. Hon heter Lyngholms Ricka. Korpsvart, vacker och en otroligt trevlig individ! Välkommen hit tjejen!

2013-04-21

I år ska jag vara med i Westmanska vagnsparaden! Förberedelser pågår för fullt! Paraden är den 9 maj (Kristi himmelsfärds dag). Det ska bli otroligt kul att vara med igen, sist jag var med var med min nordsvensk. Gissar att det var 1994-1996 ungefär! Paraden börjar kl.11.00 och går från Valla sedan vidare genom gamla Linköping och sedan tillbaka igen. Många vackra hästar och vagnar kommer att visas. Kom gärna och titta!

image

2013-03-10

Kennelnamnet Biessebierje har blivit godkänt! Biessebierje är samiska och betyder ungefär ”Boberg”. Lilla Missie och hennes syskon får nu lägga till det framför sitt namn. Biessebierje Miss-Ellie – snyggt!

Har jobbat igenom hemsidan en del ikväll. Länkat mellan stona och deras föl som finns kvar på stuteriet och vise versa.

2013-02-21

Har lagt in nya bilder på Jalle. Kolla gärna på hans sida. Han går nu riktigt fint framför vagnen. Bilder på de andra hästarna som är under inkörning kommer så småningom. Tack Jenny S för fotograferingen.

IMG_2228

2013-01-25

Idag har Malin (min brors sambo) varit här och fotat hästarna. Några bilder finns på hemsidan nu. Tack snälla Malin! Valackerna ”Jerry” och ”Jalle” och  får pryda 1:a sidan ett tag.

cropped-DSC01958.jpg

2013-01-23

Har idag skrivit in en presentation av alla hästarna och lagt till bilder hos en del. Tycker hemsidan börjar se ”färdig” ut nu! Dock borde det vara en mer säsongsannpassad bild på första sidan. Sommarhagen med betande hästar känns lite avlägset nu när snön ligger djup och kylan biter i kinderna!

 

2013-01-14

Nu finns det bilder på alla hästar på hemsidan. Det är inte lätt att fota dem, sociala som de är! Det gäller att knäppa innan de kommer föööör nära! Har nu återupptagit inkörningen av de hästar som påbörjades i höstas. Det är de nyblivna 3-åringarna; Grenadjär (Jalle), Generalen, Gaia och Greven. Jalle och Greven kom jag längst med de kördes för vagn i höstas. Tror de blir fina körhästar alla fyra. Det är så kul att jobba med unghästarna!

2013-01-08

Hemsidan är äntligen påbörjad så smått. Det finns mkt kvar att göra men det är kul att vara igång! Alla hästar ska såklart få egna sidor och det som nu finns ska redigeras och flyttas om en del. ”Hemsidan är under uppbyggnad” som det brukar stå! 😉