Idyllens Casall RNF 233

Text från Idyllens Stuteri:

”Vår Hingst Idyllens Casall RNF 233 kommer stanna kvar i Östergötland ett tag framöver hos sin duktig ryttare Ellen Gunnarsson. Han kommer även vara tillgänglig för ston under säsongen på Stuteri Boberg.

Idyllens Casall RNF 233

F 2019

e: Lovely Hills High Jack NFS 41/046

u: Idyllens Kame RNF 2313

ue: Jolly Roger RNF 109

Casall är den enda New Forest Hingsten som har den legendariska Burton Starlight i tredje generationen.

Han blev redan som föl klass vinnare på Riks utställningen och gick etta på avelsvärderingen både som 3 åring och 5 åring.

Han var den enda hingsten som i år gjorde sitt bruksprov med en ung ryttare, vilket vi tycker är viktigt att våra hingstar har ett bra temperament.

Fadern Jack är en hingst som gick fritt ute i New Forest området i 12 säsonger och har för svensk avel en ren outcross härstamning. Han har över 200 registrerade avkommor i England. Där ibland 3 godkända hingstar, hans mor Yewtree On Higt har lämnat flera hingstar.

Modern Kame kommer ur stolinje 33. Hon blev redan som föl BIS och som 3 åring Skånes högst bedömda treårs sto på premiering. BIS som 4åring på SNF riks och på hösten Årets Ponny. Hon har lämnat flera diplom döttrar och blivit årets Elitsto. Kame har under flera perioder även gått på ridskola och varit en mycket omtyckt ponny. Från Kames sto linje har vi Expoterat ponnyer till 4 olika länder.”

Vid intresse ring Jenny Gunnarsson 0705194252

Eller Martin 0733264634